Kommer mera

Janson tillverkning med världens slöaste pärskalare. 5 kg potatis och den himla skalaren duger nog bäst som smörkniv. En mycket angenäm doft sprider sig i huset och jag blir tokhungrig. Jansons skall vara till ett bröllop i helgen.Tror ni nån märker om jag tar en smakbit? Till middag idag blev det blåbärspannkaka.  Sonen sa till pappan, mamma har hällt blå färg i pannkakan. Och blå färg. Det har jag numera över hela köket. Även hunden skiftar misstänkt i blått. Äter lite solrosfrön får se om matsuget minskar.

Några rovor

I vardagsrummet hade de lagt in klickgolv ovanpå ekparketten. Jag frågade säljaren om de trodde att man kunde slipa golvet som var under. Lite tvekande var svaret. Det var några svarta rosor där någon hund hade pinkat. Så en kväll när vi hade lite göra, slet vi ut klickgolvet och där var en ros vill jag lova.Enda sättet att få bort den efter slipning var att färga golvet. Detta blev resultatet. Observera min vita matta.Tack för all hjälp Johan och Nicole!

Sonen gillar inte riktigt att ha kläder på sig och det här är något av en kompromiss.
"Det gjorde inte ont mamma!"

Venedig med medelhavskryssning

Sitter här och tittar på kort från sommaren. Inser att de kort som jag hann ta när vi var på kryssning är ganska få och ganska dålig skärpa. Detta beror på att dom är alla tagna i språng på jakt efter en liten buse, alternativt med en hand krampaktigt fasthållande samma lilla buse.

Resan började bra. Amsterdams flygplats, ni vet Europas näst största. Där tappade vi bort lilla busen. Jag stod och skulle betala lunch och han stod alldelens inill mig. När jag stoppar ner växeln i börsen var han borta. Puts väck. Vi sökte som tokar i ungefär tio minuter, gud vet hur många tankar som hann snurra genom huvudet under denna tid. Tillslut hittade morfar honom. Bakom kassan fanns ett litet lekställe för barn och därinne satt han i godan ro och hade trevligt medan vi ledade runt i panik. En skärmvägg dolde lekplatsen så man inte såg den från kassan. Kan hända att den syntes bättre för de som är tre äpplen höga. Nåväl slutet gott, alltning gott men efter den lilla incidentet hölls ett extra vakande öga på lilleman.

Här kommer en liten bildbomb från den STORA båten. 11 våningar hög. 2000 passagerare. En fullstor teater. Tre pooler, gym. Flera restauranger, barer minigolfbana. Spa klättervägg och massa annat kul. Även en löparbana uppe på däck vilken jag medvetet undvek att testa. Båten utgick från Venedig och gick ända in i hamn på massa olika grekiska öar. vi var även i Split Kroatsien. Mycket mysig liten stad. varje dag hade rumsbetjänten gjort ett nytt djur av handdukarna. Till middag hade vi klätt upp oss till tänderna. God mat trevligt sällskap, sol bad. Kan det bli bättre?Snabbast utav alla, drar och skjuter snabbt

Vi har varit i Highchaparall. För att kolla in min kusin som jobbar där som dansare. Himmel va duktig hon! Vilket ställe sen! Jag trodde i min enfald att det skulle vara bara några få byggnader men, det fanns flera saloner ett ånglok som gick runt området och som naturligtvis blev rånat med jämna mellanrum. Där fanns ett mysigt våffel kafé, mums.

Man kunde gå till Mexico! och titta på riktiga bisonoxar och där fanns en mekanisk tjur. Vi stannar vid tjuren en liten stund. Som gammal ryttare är jag ju stor i käften och måste ju prova. Men ty fusan! Jag fick spö! Med hela 4 sekunder. Jag har inte riktigt ännu hämtat mig efter detta nederlag  och blåmärkena och träningsvärken även om pistolskyttet efteråt gav lite plåster på såren.


Bryskt uppvaknande

Precis innan jag ska sova brukar jag ta mig ett salubrinbad. Så även denna kväll. Enda skillnaden var att just i kväll råkade jag spilla ut halva flaskan på golvet. Torkade upp det snabbt och hoppas att det inte blir någon fläck.

Jag ligger och sover i min säng, smått hög på salubrinångorna när jag på morgonkvisten hör ett ljud. Satan! Hunden ska kräkas. Jag hör hur laddning ett landar på golvet och alltså finns möjligheten kvar att rädda den vita rumsmattan. Jag flyger upp ur sängen och står på nolltid vid dörren och kastar ut jycken. På något mystiskt vis har hon lyckats undvika alla mattor den här gången. Jag har en liten teori om varför hundar alltid ska kräkas på mattor. Det måste vara för att dom inte vill få skvitter på sig. Eller så är det bara för att jävlas. Hursomhelst, att så nyvaken ta hand om spyor är inte det trevligaste man gör på morgonen.

Jag går in i köket och framför diskbänken är det blött. Inte mycket men mattan är blöt. Kastar ut och torkar upp. Hoppas att det inte är diskmaskinen som läker.

Nåväl solen skiner idag och nu får vi väl se vad mer spännande som ska hända idag. Kanske datorn väljer att paja totalt eftersom jag har just lagt över alla bilder från kameran i den. Det lutar åt det hållet för jag har ett virus där det kommer popupfönster som vill att jag ska installera virusprogram och allt möjligt. Varannan minut!!

Tränings idéer

Jaha, då har jag lyckats få träningsvärk av värsta sort. Hur undrar väl kanske ni som känner mig lite mer. Jag har rensat ogräs och kört trimmer i lekparken. Där jag stod med ryggen i vinkel spånade jag lite.  Jag har i en av mina ljusare stunder väckt en affärsidé. Det kallas Mitt Eco Gym. Det har vissa likheter med koncentrationsläger bara den lilla skillnaden att man betalar en slant, får sedan jobba sig svettig med hela kroppen och samtidigt göra lite samhällsnytta.

Jag menar, I den här lilla hålan till by kan jag då komma på massor av arbeten som kan få de flesta fullkrops övningar att blekna. Tex. dika ut eljusspåret. Ingen människa utan ett par riktiga vadarstövlar skulle få för sig att göra ett varv på höst eller vårkanten på eljuspåret. Det vore perfekt att "mitt" gymgäng fick göra sig pass om 45 minuter med varsinn spade.
 
Eller varför inte skura busskuren. Man kan lägga på målning för de som vill ha en riktig genomkörare. Andra pass som skulle kunna återkomma kan vara tex att rensa ogräs i lekparker. Ta bort sly från gemensamma åkrar. Jag har hur många ideér som helst och jag garanterar svett. Tror ni att man måste ha någon slags försäkring mot ryggskott? 

Snygga mammor pussas bäst

Just hemkommen från ett synnerligen trevligt kräftkalas med några av mina vackraste väninnor. Det bjöds på kräftor och badtunna. Mums säger jag till båda.

 Junior var med och tvekade inte två sekunder innan han hoppade i badet. Väl nere i vattnet kunde han inte riktigt finna sin roll. De andra barnen var jämna par och lekte pusslekar. Sonen lekte katt som klöste de andra pojkarna. Hmm. En lång diskussion efteråt så kröp det fram att han oxå ville pussa flickorna. Jisses!! REDAN. Han ville prova pussas under vatten. Jag förklarade för honom att genom att klösas får man inga pussar. Sen lovade jag att jag ska pussa honom under vatten nån gång, vi får väl se hur länge han nöjer sig med mamma.

Varje kväll säger han mamma jag vill vara ledig i morron och varje morgon så vill han att jag ska hämta honom tidigare. Inte bara jag som vant mig vid att ha semester.  På fredag är det stängningsdag på dagis och då ska vi vara lediga.

 

Ångestmatta

Jaha, då har jag varit på IKEA. Ingen favoritsysselsättning. Massor av tanter som går som i trans med sin kundvagn som dom egentligen borde ha körkort för. Helt utan förvarning tvärbromsar dom mitt framför en för att inte tala om de som kör på en på hälsenorna. Speciellt när man står i kön för att betala ett paket värmeljus och en packe servetter. Vid det laget brukar tålamodet ha gått över och jag lägger helt sonika skiten åt sidan och springer ut.

Som en liten uppvärmning var vi till Ullared. Jag måste ju bara se vad alla pratar . Redan på parkeringen infann sig paniken och jag ville vända. En skylt avslöjade att där skulle byggas 2500 nya parkeringsplatser!! Hela stället var fyllt med hysteriska tanter, barnfamiljer och av någon anledning herrar med dåligt tålamod. Det var 400 meter kö för att överhuvudtaget komma sig in på stället, eftersom dom släppte ut lika många som dom släppte in. Det ösregnade och jag iaktog dem som stod i kön. Något saligt fanns i deras leenden. Vad har jag svårt att förstå. Väl inne var det som ett Ö&B som har tagit anabola. Visst det var billigt men är det värt att svettas och stångas med alla andra? Jag brottades mot en stark vilja att kasta min kundkorg åt sidan och rusa ut men tillslut satte jag fart in i affären. Ryckte åt mig två tröjor och gick till en av de 50 kassorna. Väl ute ur getingboet kan jag nu lycklig konstatera att det är inget jag behöver göra om.

Så till IKEA uppsala. Med ångesten från ullared i starkt minne scannade jag parkeringen. Endast ett fåtal bilar, det bådade gott. En sådan kraftansträngning som det innebär för mig att gå på liknande ställen innebär att det är klokast att ladda upp med mat först. Jag behövde handla en matta och två halllampor. Men trots att man vet vad man ska ha så måste man följa dom där himla pilarna vilket innebär att hela promenaden blir nära en mil lång. Tanterna med kundvagnarna höll sig undan, dom hade kanske självbevarelsedrift?  Hela handlingen inklusive maten tog bara en timma. Som vanligt kollar jag inte så himla noga på vad jag köper och mattan som skulle vara ljusbeige visade sig vara vit. Toppen nu när jykken har börjat lösa hår! Men inga hundhår i världen kan få mig att göra om det för att köpa en annan färg.

RSS 2.0