Första advent

Nu har vi varit i kungliga huvudstaden. Jag, sonen mamma och pappa. På fredagen började vi med det som var huvudtemat för helgen. Tunnelbana! Vilken fantastisk grej. Man åker rulltrappa ner under jorden och där nere går det tåg, tågen är som bussar fast dom går under jorden. Sen får man ju som en extra bonus att man får åka rulltrappa på vägen upp oxå.  Julskyltningen på NK är ju hur påkostad som helst och väldigt välbesökt.

På Junibacken har dom ett sagotåg. Man kliver in i som en skokartong där man sitter på en parkbänk medan Astrid Lindgrens röst berättar korta bitar ur de olika sagorna åker kartongen fram över välgjorda miniatyrvärldar ur sagorna. Det började lugnt med Madicken på hustaket, för att sedan hamna i katthult där Emil just var i färd med att hissa upp ida i flaggstången. Sen åkte skokartongen upp i luften och då var vi över Stockholm och hos Karlsson på taket. Han behöver städa. En jättelik spik på väggen och Tjilivippen så var vi hos Nils-Karlsson pyssling. Där hans gigantiska hyresvärd Råttan såg skräckinjagande ut. Då var det dags för en tur i Mattisskogen, musiken blev lite mer skrämmande och det blev mörkt. Grådvärgarna stod med lysande ögon bakom sina stenar. Sen brann det i ett hus och då hoppade Jonatan med sin bror Skropan på ryggen och vips så hamnade vi hos Katla. Behöver jag tillägga att mitt förtroendekonto för karuseller inte har bättrat sig?

På skansen var sälarna klart det bästa. Dom hade som sport att blöta ner sina åskådare och det gillades skarpt. Vi var även på barnteater. Pelle Svanslös och tempelkattens mysterie. Så härligt med barn, dom lever sig verkligen in. Ropar "akta bakom dig!" till skådespelarna. Härligt.

Tanken var att vi skulle gå ut på lördagkväll men jag bangade ur. En heldag på stan och sen har man inte så mycket energi kvar.

På söndagen blev det en tur ut till tekniska museét och på eftermiddagen åt vi julbord i slottskällaren i gamla stan.
Just det här med källare tyckte sonen var besvärligt. Man har väl sig själv att skylla och får hädanefter komma ihåg att tona ner det här med källargubben lite...

Sen en liten till note till mig själv. Vill man ha nånting gjort får man göra det själv. Om andra vill ha nåt gjort får dom göra det själv.

Kommentarer
Postat av: Millster

Mina ungar älskar Junibacken!

Själv föredrar jag att sitta hemma. ;)

Själv är bäste dräng, helt klart ett bra motto.

2009-12-07 @ 11:43:09
Postat av: Malin M W

Visst var Junibacken häftigt! Detta med den lilla lådan var verkligen imponerande. Ungarna var dödsförskräkta över råttan den stooora men vi vuxna tyckte det var toppen :D

2009-12-17 @ 21:29:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0