Ny sängkamrat och vibrationer

Jag har skaffat mig en ny sängpartner. Det är inte en dag för sent. Det är alltid så himla kallt och eländigt i sängen när jag ska sova. Men nu minsann längtar jag isäng. Varmt och gemytligt. Jag har bara ett litet problem. Jag måste hitta på ett bra namn till min kamrat. Förslag mottages tacksamt. Menar att obhnordica värmedyna blir lite väl långt att säga.

I natt blev det inte heller så mycket sovet. Hundeländet ville ut vid halvfemsnåret och när vi lix var ute så passade jag på att stoppa i motorvärmarkabeln till bilen. Jag ogillar att skrapa bilrutor och därför är det smidigt att ställa upp kupéfläkten i fönstret på bilen. Väl tillbaka i sängen somnade jag nästan om när jag hörde ett svagt pipande. Det slutade och jag somnade nästan och så började det om. Det lät nästan som ett billarm. Men väldigt svagt. Det kan väl inte vara min bil som står och tjuter? Skit oxå tänkte jag och gick upp och tittade genom tvättstugedörren. Nä det var helt lungt. Tillbaka till sängen och bara på en liten stund så började det pipa igen. Jag låg och lyssnade en stund och sen passade jag på att göra en tjurrusning när jag hörde att det började om igen. Jo visst var det min bil som stod och tjöt och blinkade som en hel julgran.

Ingen idé att försöka somna om efter två vändor halvnaken ut i kylan.

En vaknatt

Tjockvovven äter allt som går att äta och även en hel del som ingen skulle få för sig att äta. Inte ens hundar. Bland annat äter hon smågrus. Igår hade hon nog slagit någon slags rekord. Någonstans när sömnen är som skönast och man drömmer om mr charming hör man genom drömmen att något piper. Först väldigt tyst och efter ett tag lite bestämdare. Det var ju bara tjuren vid hornen och gå ut i snålblåsten. Chansen att återvända till samma dröm är ju minimal man kan ju bara hoppas att den inte byts ut mot en mardröm. Inte mindre än tre gånger behövde hon ut. Och när klockan väl ringer för morgonen så känns det som det är mitt i natten.

Jag fullkomligen hatar att handla, eller inte att handla eg men att packa dom där påsarna när man har handlat klart. Sen att släpa in dom och packa upp dom. Kan man inte börja beställa över nätet eller nåt?


Relax med björnar.

Helgen har varit super. Stressade så kroppen höll på bli genomskinlig på jobbet och åkte iväg till södra sverige. Ett stilla pissregn och två grader varmt men vad gör väl det? Äntligen helg! På lördagen for vi på spa. Jag har ju något inneboende emot att svettas i grupp men det var faktiskt inte så himla tokigt. Speciellt inte när man kan åka vattenrutchbana.

Bara en liten passus, det går betydligt fortare när man åker två vuxna på dom där ringarna än när man åker med barn. Och man ska inte åka på armbågarna när man tävlar för nån har glömt att passa ihop bitarna i banan.

Jag har nog blivit äldre, för inne på spaet hade som en sån där isvak, 4 grader varm. Jag funderade inte ens på att hoppa i. Ångbastun med eukalyptus däremot var härlig. Även den vanliga bastun och bubbelpolen. Det fanns även några mystiska duschar som ändrade temperatur hipp som happ. Hmm, alla som har en gång bott i ett gammalt hus vet ju hur det är när någon råkar spola på toa om man står i duchen och jag kan villigt erkänna att det är inte det minsta avkopplande. Ibland undrar man om dom liksom har lite otur när dom tänker ut vad som är skönt och inte. Men nybadade och frächa köpte vi hem lite thaimat och hyrde film.

Söndagen skulle vi försöka ta oss till ett sälle dit konditionen tog slut förra gången vi var påväg. Vi gav upp när blodsmaken kom i munnen förra gången och man ska nog inte vandra i skog och mark när man är förkyld. Men nu var det ingen som var förkyld och dessutom kunde vi köra monstertrucken rakt genom dom lerigaste skogsvägarna vilket ledde till att vandringen blev ungefär en dag kortare.

Väderleken var konstant. Dvs det pissregnade fortfarande. Om ni någongång vandrat i fjällen så kan ni tänka er hur det är att vandra här. På ett ungefär iaf. I fjällen finns inga rötter och det går bara uppför. Här är det både uppför och nerför. Rötterna slingrade sig på marken och var hala och jag kan ha svurit på att några av dom rörde på sig. Men det var underbart vackert. På ena sidan havstrand, på andra sidan lummig urskog. Gula och oraga löv täckte stigen. På flera ställen gick stigen över små naturliga bäckar och på ett ställe så hade bäcken urholkat en gammal trädstam så den fungerade som ett rör. Det luktade friskt. Havetssälta och kall höstskog blandades, helt obeskrivligt.

Då hörde vi det första gången. Ett dovt morrande, så dovt att det vibrerade i kroppen. Alldelens nära. Vi tittade på varandra och gick sakta vidare. Då hördes det igen, närmre den här gången. Vi ökade steglängden lite och då hörde vi det ytterligare en gång. Vi fortsatte bara gå som om inget hade hänt. Men det kändes inte så lockande att veta att vi på vägen hem skulle passera samma ställe.

Målet för utflykten var en skogstjärn med kristallklart vatten. Det hade säkert varit inbjdande att hoppa i om det inte regnat och varit 2 grader ute. Nu fick det räcka med lite kaffe och en smörgås. Kaffet späddes ut i takt med regnet men vad gör väl det? Den här söndagen ändrades ju klockan till vintertid. Detta innebär att mörkret kommer fortare än man har räknat med. Därför var takten hemåt lite snabbare än på ditvägen. Det var nog ingen som var sugen på att passera stället där det morrar i bäckmörker. Det var helt tyst i skogen den här gången. Men vi mötte ett par med en schäfer som var på väg in i skogen. Vid det laget hade solen börjat gå ner.
Man undrar ju i sitt stilla sinne om dom kommit tillbaka ännu? 


Att blogga eller inte blogga

Det är frågan, mån ädlare att lida och föredraga ett bittert ödes stygn och pilar? Eller att ta till vapen mot ett hav av kval och dö med dem med ens?

Att tänka så många tankar och inte kunna skriva. Cencuren tär hårt på kreativiteten. Kan inte skriva om jobbet, det får jag inte enligt lag, kan inte skriva om relationer, vissa pga hänsyn andra mer pga ren självbevarelsedrift.
Funderar därför på att starta en anonym blogg igen, den förra blev ju populär.
Kanske hittar ni igen mig i cyberrymden, kanske inte?

Vådan av att inte städa

Ja, garaget ser ut som en loppis. Stora och små saker i en enda röra. Inte blir det bättre av att nån ställer allt mitt framför dörren när man kommer in. Nu bor jag ju själv så nån, det måste ju vara jag. Kylan på morgonen gör att mitt redan nog pressade morgonschema blir ohållbart. Det finns helt enkelt inte tid för att stå och skrapa några rutor på morgonen.

Bilen måste in i garaget. Så i kväll gjorde jag det. Inte städade, nej, jag körde helt sonika bara in i röran. Hur många kan skryta med att man krockat med en kökssoffa och pajat extralyset? Nåja, dom gör väl nya varje dag på nån affär. Slipper iaf skrapa i morgon bitti.

Motorvärmar timers. Gjorda av män för att användas av män. Vilken jävla hög sinnesförvirrad uppfinnare har kommit på dem? Hur man än ställer in skiten, är bilen ändå kall när man kommer ut och förmodligen har den nog varit varm en stund mitt i natten. Nu råkar det sitta en variant som en tjej måste ha konstruerat inne på väggen i garaget. Man vrider den som en äggklocka bara antalet timmar som den ska vara av och sen går den igång och går tills man rycker ut kabeln. Mycket smart! När jag nu väl tagit mig fram till den med bilen som murbräcka. Sen så ska det väl i sanningens namn erkännas att det inte blir lättare med timers och sånt när jag är helt obildbar vad gäller klockan.

En god vän kommenterade min väggklocka i köket. Hon sa det är inte underligt att du aldrig lär dig klockan och pekade på det gigantiska uret på väggen som helt klart har ett eget liv. Den går när den vill. Två tre dagar kan den hålla tiden. För att helt plötsligt sacka sig tjugo minuter och sedan hålla fel tid några dagar. Sen kan den stå ett tag för att sen starta och gå fläckfritt ett tag. Inte ens en smärre justering som att klippa av sekundvisaren gjorde den friskare. Det är helt enkelt inte meningen att jag ska ha nån klocka.

Äta fisk

Mamma, är det här sån där fisk som simmar i havet? Ja, det är det svarar jag. Storgråt! Mamma, jag vill inte äta fisk som simmar i havet! Nähä? Vad ska man då äta för fisk? Tips mottages tacksamt!

Stränga mamma

Vi läser varje kväll. Sonen vill av någon anledning inte läsa i bibeln han fick i helgen. I kväll var jag lite hård. Han ville läsa bamse och jag sa antingen läser vi bibeln eller så läser vi inte. Det tog 20 minuter och sen ville han att vi skulle läsa bibeln.

Jag vet ju att det ingår i allmänbildningen men jag har så svårt att prata om det utan att det låter konstlat. Därför tror jag det är bättre att vi läser sagorna i bibeln och så får vi diskutera kring det. På något vis så låter det nog bättre och mer trovärdigt när jag berättar om troll än när jag berättar om Gud. Vi är ju inte riktigt överens jag och han däruppe. Jag vill inte smitta sonen med mina issues med religion. Jag är av den åsikten att det är helt ok att ha fördomar. Så länge man vet att det är fördomar och har mycket fakta i målet. Sen ska man inte smitta folk med sina fördomar eller rädslor. Jag har därför läst bibeln nån gång. Även läst på om alla sorters religösa samfund. Koranen ligger på hyllan och ligger till sig men målet är att läsa även den från pärm till pärm. Sen kan jag få ha åsikter om den. Väntar nog ett slag innan jag läser den för sonen iaf, för lite bilder i den. Kanske finns det nån barn variant?

Blue screen

Veckan har rivstartat. Fick en påminnelse att det var lunch och hade inte ens hunnit kolla på klockan. Tänk att det kan vara så svårt att kliva ur sängen på morgonen trots att man vet så väl att de där extra minuterna kommer att straffa sig när man skall lämna på dagis och hunddagis. Det hjälper inte direkt att det blir kallare ute. Lyckligtvis så lyser snön med sin frånvaro, för det gör även mina beställda vinterdäck.

Tvn mådde inte så bra av min flytt. Jag orkade eller hann inte surra lasten så den hoppade runt lite grann på släpvagnen, välte några gånger oxå. Den blir blå, speciellt på bolibompatid. Sonen är inte så överförtjust i detta lyckligtvis brukar den inte vara blå så länge. Men det låter lite gulligt när han säger "skit tv". Jag kan ju inte annat än hålla med honom.

Tänkte avsluta med ett länktips för den som inte varit där. www.krutrut.com  som balsam för själen. Kolla galleriet Vilka bilder!

Spårtävling

Ja inte är man riktigt klok. Kliver upp i ottan för att köra mitt ut i ingenstans. Det är 2 grader varmt!? och regnet öser ner. Tackar min lyckliga stjärna att allt det regnet inte kom som snö med tanke på dom uteblivna vinterdäcken. Blåser småspikar och vägbeskrivningen har lite att önska. Nåja är iaf ute i god tid och hann se några hålor i onödan. Väl framme så lottades startnumren efter det sedvanliga snacket som tar alltförlång tid. Jag fick nummer ett. Sen är det ju ett helt under att se alla dessa männsikor med sina bilar att försöka ställa upp i turnummer ordning. Ganska roande faktiskt. Bara rent otroligt att ingen lyckades köra fast i görjan.

Spåret lades ut och då börjar väntan. Inte så lång iaf när man har nr 1. När spåret legat klar så var det dags att gå det. Jykken skötte sig exemplariskt och vi fick full poäng av båda domarna. Nu var det bara att försöka torka lite i bilen som var så immig att man kan börja odla ris i kupén utan problem. Väntan på budföringen som sker efter alla spårekipage har gjort sitt.

Budföring innebär att hunden springer från föraren 50 meter till en okänd människa. Idag hade vovven sina tvivel. Efter idogt påhejande från mig så sprang hon halva vägen. Där stannade hon och tittade på mig. Dom bruna små ögonen var fulla i tvivel. Precis som hon ville säga, Är du allvarlig? Varför ska jag springa om du står kvar där? Domaren ledsnade på henne och bad mig kalla tillbaka henne. Det finns en regel att mottagen får kalla in hunden om den sprungit halva vägen men den verkade dom glömt. Jykken blev iaf glad att få återvända. Noll poäng.

Vid det här laget var vi båda kraftigt genomfrusna och blöta. Klubbstugan var väldigt trevlig och därinne bjöds på varm soppa och en eld sprakade i spisen. Mycket uppskattat. Inte fullt lika uppskattat var det för jykken att gå ut i allt det kalla blöta igen och måsta köra lydnad. Hon såg på mig och ögonen sa den här gången: Menar du på fullaste allvar att jag ska sitta i det här blöta gräset? Jag avbröt aktiviteten med en suck och vi vände kosan hemåt igen.

Sonen har varit i kyrkan med morfar idag och fått sin första bibel. När jag kom hem frågade jag honom om han hade fått en bibel. Han svarade helt kallt. Nej, Mamma. Ingen bibel men jag fick en tjock bok med tigrar i!

Snacka om tagen med byxorna nere

Jag och sonen var till staden idag. Vi skulle inhandla överdragsbyxor. Vad är det för fenomen egentligen? Jag menar att snart är det ju dags för täckbyxor, funkar det inte med jeans och långkalsonger fram tills täckisarna ska fram? Nä tydligen inte enligt dagis. Byxorna blir slitna och smutsiga. Ja, det är väl det man har tvättmaskin för? Och vaddå slitna? Ungarna växer i alla fall så dom inte hinner nöta ut dom innan nästa storlek. Ja, ja spelar ingen roll vill dagis ha överdragsbyxor så får man snällt köpa såna.

Iväg till stora staden. Ganska snabbt hittade vi ett par byxor som inte var hutlöst dyra och då kunde jag ju lika gärna passa på att kolla på tapeter när jag var i farten. Sonen var väl lagomt road av tapetinslaget men han hängde på. På den tredje tapetaffären sprang han runt lite. Det var inne på krauta. Just när jag hittade en lovande tapet så hör jag någonstans inne från badrums avdelningen "mamma jag är kissnödig" Det tog några sekunder innan jag greppade.

Badrumsavdelning, massa toaletter och en kissnödig 4a åring någonstans. Jag är tydligen hyfsat snabb på 200 meter. Just när han hunnit få ner brallorna vid en visningstoa hann jag ikapp honom och lyckades avstyra vidare pinsamheter.

Inbyggd cencur

Jag har en speciell förmåga att inte höra vissa ord. Det blir bara tyst. Lite som när dom svär i Amerikansk tv, men istället för ett pip så blir det för mig bara tyst. Detta fenomen uppträder vid vissa tillfällen. Tex om man pratar däck och fälg dimensioner. 195/65 R15. Jag hör det inte, blir bara som ett ända surr. Kan också hända om någon diskuterar Olika mått, storlekar, tider ja egentligen allt där nån nämner siffror. Jag har nog medvetet lärt mig att inte lyssna på sådant eftersom jag har ganska bra sifferminne och vet att om jag lyssnar kommer de där siffrorna bränna sig fast i minnet likt en köttätande manet.

Till saken hör att jag har fått hjälp att beställa nya vinterdäck till bilen. Nu fanns inte de däck som jag hade beställt och jag fick förslag på andra däck. Men hjälp. Jag kan inte ens läsa mailet. Tur nu att jag har en med hjärta av guld som hjälper mig med det.

Kanske inte är bara jag men för att ge ett exempel så hittade jag en annons på blocket. Jag fattar inte nåt

2 x 720 W mycket strömstarkt Tyskt slutsteg med dubbla strömförsörjningskretsar, hifi-ljud 10 Hz - 50.000 Hz, dubbla överdimensionerade termostatstyrda fläktar med variabel hastighet, 3 par utgångar, 2 par ingångar. Reloop Dominance 1402..* 3 par högtalarutgångar : 4 polskruvar, 2 telejack, 2 speakon
* 2 par ingångar : 2 RCA, 2 telejack
* 2 x 720W max, 2 x 360 W rms, vid 4 ohm
* 2 x 480W max, 2 x 240W rms, vid 8 ohm
* Frekvensomfång : 10 Hz - 50.000 Hz
* Mått : 482 x 88 x 310 mm
* Vikt : 10.5 kg

Den här texten läser jag så här "Stark tysk, försörjer, överdimensionerad...., variabelhastighet. Ingång, utgång. Dominans, omfång"

Kanske kan leda till en del missförstånd...

RSS 2.0