Fel del av köping

Jag bor helt klart i fel del av köping. I helgen var det strålande sol och nån plusgrad. Hur kan det då vara 25 minus på morronen? Och Just när man utan problem klarar av att  i kolmörker och bråte stoppa in motorvärmarkabeln i bilen och ställa in timern ja då blir det så ljust på morronen att ungarna vaknar vid femsnåret och ska leka. Nån som hakar på och flyttar till normalare, varmare förhållanden?

Skidåkningen går sisådär. Jag har i vart fall lokaliserat en st längdåkningspjäxa. Nu återstår bara maken till den och skidorna så ska jag sen se vad som är bäst träning. Att staka sig fram på jordens mest bakhala skateskidor i längdspåret eller att åka längdskidor och använda benen lite grann. Ska bli spännande att se.

Snöskottning

Tjosan hoppsan, å se det töar. Även om jag innerst inne hade hoppats på att det skulle vara kvar lite snö till påsk så man kunde köra lite skoter ute på stugan. Gräva ner sig i snön, sola, grilla korv och bara mysa. Sen på kvällen elda i bastun för att sen se om någon vågar rulla sig i snön. Nåja det brukar ju alltid gå att kompromissa. Om det inte finns pudersnö att rulla sig i så kan man ju alltid doppa sig i flövattnet efter bastun. Skotern kan man ju i värsta fall använda som sittdyna när man grillar korv så får man lite av varje.

Garageporten från sydligare regioner behagar att frysa fast. Nåja inte så farligt. I alla fall inte om biljäveln är på utsidan och man inte ska lämna och hämta halva västerbotten innan man ska åka till jobbet!!

Nu när jag väl lyckats skotta det sista av snön så kommer det... takraset. Det är det som tar sista musten ur en. Mitt på uppfarten. Nåja det får väl ligga där tills myggen kommer!


RSS 2.0