Fn ska vara civilingenjör!

Gräsklippare, huset innehar två stycken. Den ena skall enligt allas utsago vara lättare att köra. Inte märker jag nån skillnad. Dom är lika tunga båda två. Förrän idag! När mer än halva gräsmattan är klippt så tänker jag i mitt stilla sinne, undra vad den där spaken är till? Jamen, se där! Den går ju framåt av sig självt! Kunde jag väl ha upptäckt innan jag släpat den i slänten, eller kanske rent utav förra hösten. Får se nu om senilo jag kommer ihåg den där spaken nästa gång. Efter som jag är lat av naturen så brukar jag sällan glömma sådant som underlättar saker och ting.

Korko hunden har upptäckt att det är sommar. Eller rättare sagt, hon har upptäckt att det finns motorcycklar .Dom kör upp nära bakom bilen när man kör. Vilket himla liv! Hon skäller och gapar som en besatt! Jag måste skaffa batteri till skällhalsbandet så jag kan få lite sinnesfrid. Funderade allvarligt på att binda fast henne i mitträcket på e4 tills hon vant sig.


Sonen undrade en dag om det fanns karameller i skogen. Nä, sa jag det finns inga karameller och det är inte lördag idag! Han tittade på mig som ett frågetecken och då förstod jag! Kantareller!
Efter ett litet tag så sa han, Mamma! Jag har en dricka! Nä, svarade jag det blir ingen dricka. Du får dricka när vi kommer in.  Men mamma! En sticka i handen, säger han då. Ja, man kan ju undra vem av oss det är som har knäck i lurarna egentligen!Ja! Ja! Jag erkänner!

Jag hade nog hemskt gärna velat att det skulle vara ett spöke som höll på med mina luckor till växthuset. Sent här om kvällen låg jag i sängen och pratade i telefonen. Mitt sovrum ligger vägg i vägg med växthuset, och där var ljudet! Luckan stängdes! Jag viskade i telefonen att nu är det nån i växthuset igen!
 - Du tror inte att du har såna där automatiska luckor? Tystnad några sekunder...Håll käften!
Jaha, så då har jag inte nåt gårdspöke, trist.

Igår kväll hade vi lydnadsträning med jykkarna. Nu först känns det hur mycket man saknat sommaren. Barmark! Gud så underbart. Tomten är numera krattad och de äckliga komposthögarna är bortforslade. Superskönt. Nu är det bara att vänta på att få köra igång med gräsklippning. Ingen som har en get att sälja? Läste föresten att man ska ha en Wallaby, alltså en minikänguru dom äter visst bra med gräs. Undra hur man får tag i en sån?

Nu ska jag kolla in kvalet på melodifestivalen, på återhörandeToalett bekymmer!

Fredag morgon, jag släpar mig in på toaletten. Tidsbrist men känner ändå att det måste bli "nr 2". Är det något man lär sig med djur och barn är att göra saker och ting snabbt och med sällskap. När jag sitter där konstaterar grabben att även han måste gå på toa. Tur att jag har två toaletter!

När jag är klar med mitt så konstaterar jag faktum! Inget toapapper. Jag vet att sonen i vilken sekund som helst skriker "Färdig!" Om han då inte får någon hjälp så tar saneringsarbetet fler minuter än man har tid med en stressig morgon på väg till dagis. Vad göra?!

Jag säger med lugn och metodisk röst. Hördu! Kan du ta loss toapappers rullen som är inne hos dig? Till svar får jag ett väldigt väntat, "Vaffö då?" Jag har inget papper, svarar jag. "Mamma, jag kan inte" får jag till svar. Hmm alternativen ter sig inte så glamorösa, så jag fortsätter. Men tryck på sidan av pappershållaren så lossnar den. Jag hör genom väggen att han drar lös meter för meter av det så eftertraktade papperet. Tryck på sidan! Säger jag med en uns av panik i rösten! Så hör jag det befriande dunset! Vad ska jag göra nu, mamma? Locka på hunden! Krystar jag från mitt håll. Han lockar på vovven och ger henne papperet. Och så kommer hon glatt insvansande till min toalett med rullen i munnen! Något slemmig men ack så befriande!

Undra just vad andra familjer roar sig med på morgonen?

Det bor en ängel i min säng!

Han har sitt bo vid mitt huvud. I natt sov jag på något som heter robotfågel. Robotfågeln är en modern form av transformer. Kroppsdelarna hålls ihop med hjälp av magneter. Efter att ha spenderat en natt med honom kan jag konstatera att det hade inte skadat om magneterna varit aningens starkare. Alla kroppsdelar lossnar, i vart fall om man ligger på den. Och dom är vassa! Tro mig, mysigare sängkamrater finns det. Tex lilleman. Han är så go, enda stunden på dygnet han är stilla. Stilla och stilla föresten. Hur bär man sig åt när man varje natt snurrar så själva täcket skiljs från påslakanet och man vaknar inlindad som en liten mumie? Ja man behöver inte vara någon raketforskare för att förstå att liggsår inte är aktuellt, om man bortser från robotfågeln då.

Hundvakten är bortrest men vi har gott om volontärer. En annan volontär är någon som helt oanmält är och fäller upp takluckorna på växthuset! Jag har inga växter därinne men ena dagen är dom öppna och andra dagen är dom stängda. Ja, ja det blåser tänkte jag men idag var jag in och kollade och det finns inte en chans att dom kan öppnas, eller stängas för den delen, av bara blåst.

Hade ju varit lite trevligt om jag hade ett eget gårdsspöke. Nu är jag alltför realistisk för att tro på sådant men praktiskt skulle det vara. Speciellt om det kunde rensa ogräs! När man lix är igång och önskar så borde ett bra gårdspöke kunna skotta snö och klippa gräsmattan oxå. Det ända som detta spöke gör är att det vrider på min sovrumslampa och öppnar och stänger takluckorna på växthuset. Hur ber man ett gårdspöke städa bilen? Tips emottages tacksamt!

Idag har jag haft omtenta. Det är bra för mitt självförtroende! Är ju inte lätt att vara ödmjuk, när man är felfri som jag. Skulle här kunna rabbla upp tusentals ursäkter till varför jag kuggade på första tentan men jag nöjer mig med en, hybris!  Eftersom tentan dessförinnan gick utav bara farten så tänkte jag att det är nog en vinnande trend, att inte läsa.
Så kom jantelagen och gjorde sig påmind, eller var det myrphyslaw? Kan det jävlas så blir det så!

Lång helg

Nu har valborg varit och inte ett endaste ärr eller okontrollerad brand som jag varit orsak till.  Mitt andranamn är ju pyromanen, detta sen jag orsakade en liten gräsbrand på 1.5 hektar. Men inte i helgen och jag tror knappast att några små skrapsår kan bli ärr. Eller? Sonen satt trött efter dagens aktiviteter på toa och med tom blick tittade han på sin hand och sa, mamma kroppen lagar alla sår. Ja sa jag, utan verktyg. Så bar jag isäng honom och han slocknade innan han tog i madrassen.

Vi har myst hela helgen. Vilket kanonväder! Ungarna har sprungit nakna på gräsmattan. Ute skogen hittade vi en fin rosa buske. Jag lyckades dra upp den med rötterna och planterade den i rabatten. Efter idogt googlande så visar det sig att giftigare buske får man leta efter.Om bär förtärs av en människa orsakar det en brännande smärta i munnen och i halsen, blåsor, salivavsöndring. Andra följder kan vara kräkning, magsmärtor, diarée. Busken kommer från asien. Naturligtivis fridlyst, användes som drog förritiden. Toppen!! Allvarliga förgifningar är ovanliga, men kan i svåra fall leda till medvetslösenhet, kramper och njurskador, Nåt ska man ju dö av så man kanske ska testa!

Jorden som vi planterade med innehöll lite kamrater.  Eftersom en bild säger mer än tusen ord så kommer här en bildbomb.

Oskyldig!
RSS 2.0